Smakfull og rask bakst

Scones er lett og raskt å lage, smaker nydelig og kan varieres i det uendelige. Her er min velbrukte og populære oppskrift på ostescones jeg fikk av en god venninne. Jeg bytter gjerne ut en del av hvetemelet med havregryn for å få med litt ekstra fiber. Passer utmerket ved siden av supper og salater! Oppskriften gir åtte scones.

5 dl hvetemel

0,5 ts salt

2,5 ts bakepulver

4 ss smør

1,7 dl melk

2,5 dl revet ost

Slik gjør du:

Bland mel, salt og bakepulver sammen og kna inn smøret. Tilsett melk og ost. Del deigen i to. Form deigemnene til to runde deiger og press ned på bakepapiret så de er ca 1,5 – 2 cm høye. Del deigen inn i fire emner og prikk med en gaffel.

Scones_deig

Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. De skal bli gylne og fine.

Scones_ferdig

Tips:

Bytt gjerne ut hvetemelet med grovere melsorter. Tilsett gjerne havrekli, nøtter, frø, frukt eller annet godt. På lørdagen kan du jo ha i litt sjokoladebiter og makadamianøtter? :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>