Min julefavoritt!

- det er helt klart Sara Bernard. Har du ikke smakt disse små herlighetene enda er det bare å svinge seg i gang på kjøkkenet. Du har enda tid før jula setter inn! Det beste er at de skal oppbevares i fryseren, så skulle du ikke spise opp alle i jula (det gjør du nok) så har du noe godt til kaffen i januar også (men det er tvilsomt at det er noe igjen altså).

1. Bunn
250 g mandler (skoldes og males)
3 ½ dl melis
3 små eggehviter – piskes stive, mandler og melis blandes i

Lag små kakebunner med to teskjeer på papirkledd plate.
Stekes 180 grader i 10 min.
Avkjøles litt før de tas av platen med en skarp kniv.

2. Fyll
200 g meierismør
3 dl melis
3 eggeplommer
1 plate mørk kokesjokolade

Smør, melis og eggeplommer blandes til en smidig krem. Rør så inn sjokoladen.

3. Fyll på bunn
Snu kakebunnene og legg på fyllet i en pyramideform. Sett kakene kaldt til fyllet er helt stivt.

4. Glasur
2 plater mørk kokesjokolade
2 ss smeltet delfiafett

Smelt sjokoladen i vannbad. Bland med delfiafett.

Dypp kakene i glasur slik at bare topppen blir dekket av sjokolade.

Legg kakene i en kakeboks med mellomlagspapir når glasuren er stivnet. Sett boksen i fryseren og ta opp etterhvert som de skal serveres. Det tar bare noen minutter før de er perfekt opptint og klare til å nytes! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>