Gulrotsuppe

Synes du at det høres vanskelig og tungvint ut å lage suppe selv? Det er faktisk ikke det! Hjemmelaget suppe smaker fantastisk, og jeg kan love at gjestene dine blir veldig imponert når du forteller at du har laget suppen helt selv! I tillegg er dette en kjempefin måte å få i seg mer grønnsaker på. Denne oppskriften anbefales på det sterkeste, og du finner den også hos www.matprat.no.

 

Handleliste til 4 porsjoner:
- 300 g svinekjøtt strimler
- 1,5 kg gulrot
- 400 g potet
- 1 løk
- 1,5 l kjøttbuljong (utblandet)
- 1 dl kesam (original eller mager)
- 0,5 stk purre

I tillegg trenger du olje, salt og pepper.

Sånn gjør du:
1. 1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulerøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann.

2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.

3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.

4. Hell på hønsebuljong og la det koke i 10-15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver.

5.  Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprosessor.

6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.

7. Stek strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 2-4 minutter. Krydre med salt og pepper.

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>