Suppe er perfekt når det er kaldt og mørkt ute, og denne oppskriften har jeg fått fra min svenske kollega Emma. Hun lover at den smaker helt nydelig!
Bilde: www.frukt.no
Du trenger:
(4 personer)
- 600 g fisk i terninger (gjerne både laks og torsk)
- 2 dl reker
- 1 st purreløk
- 2 paprika i ulike farger
- 2 dl crème Fraiche (lett eller vanlig)
- 1 dl appelsinjuice
- 1-2 teskjeer ingefær
- 0,5 stk fiskebuljongterning
- 0,5 teskje salt
- 6 dl melk
- 1 pakke minimais (ca 200g)
- Ris eller potet
- Olje til steking
Sånn gjør du:
1. Finhakk paprika og purreløk
2. Stek grønnsakene i et par minutter
3. Tilsett ingefær, salt, buljong, minimais, appelsinsaft, crème fraiche og melk
4. La gryta koke i ca 10 minutter. Om du ønsker en fastere konsistens, bland gjerne inn 1-2 spiseskjeer mel som du har rørt ut i litt vann
5. Legg forsiktig i fisken og rekene. La koke til fisken er klar, cirka 5 minutter
Tips: Ønsker du en fiskegryte heller enn suppe kan du redusere mengde melk og servere med kokt ris eller potet!
Ser veldig godt ut
Hvilke reker anbefaler du å bruke i suppa? Er de på lake noe særlig tess?
Hei hei:) Jeg brukte Fiskemannens pillede reker, de er gode men ikke de rimeligste. Vil tro at det går helt fint med reker i lake også siden det er «en del» av suppa! Forøvrig ble suppa veldig god:)!