Biscotti

Min kollega Emma er en dyktig kakebaker, og hun deler gjerne sine oppskrifter med oss! Idag er det biscotti på menyen!

Dette trenger du!
- 175 g mandel
- 4 dl hvetemel
- 2 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 0.5 tsk bakepulver
- 1 klype salt
- 2 store egg

Slik gjør du!
1. Sett ovnen på 175 grader
2. Skold mandlene og spre de ut på en plate
3. Rist mandlene i ovnen i cirka 5 minuter/ til de har fått litt farge
4. Grovhakk mandlene
5. Bland hakkede mandler, mel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle
6. Form en grop i midten av bollen klekk eggene i midten av gropen
7.Kna deigen sammen og form til to ruller
8. Stek rullene i ovnen i 15-20 minuter til de er gjennomstekt
9. Ta ut rullene og senk temperaturen til 120 grader
10. Når rullene har svalnet et par minutter kan du skive de på skrå, cirka 1 cm tykke kjeks
11. Til slutt skal kjeksene tørke i ovnen, i 25-30 minuter til de er helt tørre.

Tips!
Du kan også bytte ut mandel med for eksempel hasselnøtter eller valnøtter. Prøv gjerne også å tilsette krydder som for eksempel kardemumme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>